WhatsApp

1.           Hareketli Ol!

Gün boyu aktif olarak beslenmenizde kalori açığı oluşturabilirsiniz. Eğer gün içerisinde çok fazla oturuyorsanız, harcadığınız enerjiyi yakmakta zorlanırsınız. Düşük kalorili beslenerek enerji açığı yaratmak, uzun vadede metabolizmanızın yavaşlamasına ve yağ yakımından çok kas kaybına yol açabilir.

 

 

2.           Metabolizmayı Yavaşlatarak Kilo Vermek Neden Sakıncalı?

Düşük enerjili bir diyet başlangıçta hızlı kilo kaybı sağlasa da, uzun vadede kilo almanıza neden olabilir. Vücut, düşük kalori alımına uyum sağladığında enerji harcaması azalır ve kilo verme süreci yavaşlar. Bu nedenle, sağlıklı ve sürdürülebilir bir kilo kaybı için düzenli hareket etmeli, kas kütlenizi koruyacak şekilde dengeli beslenmelisiniz.

Hareket etmeyi günlük rutininize dahil ederek sağlıklı bir yaşam tarzı benimseyebilirsiniz!

 

3.           Uykudan önce Muz Ye!

Evet, muz gerçekten harika bir uyku dostu! İçeriğindeki potasyum kasları gevşetmeye yardımcı olur, triptofan ise serotonin ve melatonine dönüşerek uyku kalitesini artırır. Ayrıca B6 vitamini de stresin azalmasına katkıda bulunur. Özellikle yatmadan 1-2 saat önce tüketildiğinde rahatlamaya ve daha iyi bir uykuya destek olabilir.

 

 

4.           Az Ye, Özgür Kal!

Kilo kontrolünün sırrı yasaklarda değil, ölçüde! Herhangi bir besine intoleransın yoksa her şeyi yiyebilirsin ama küçük porsiyonlarla! Üç beyazdan (şeker, un, tuz) tamamen kaçınmak yerine, dengeli tüketmek en sağlıklısı. Sevdiğin tatlılardan veya unlu mamullerden mahrum kalmak yerine, az ve bilinçli yiyerek hem fit kalabilir hem de motivasyonunu kaybetmezsin. Kendini kısıtlama, porsiyonlarını küçült!

 

5.           Spor mu? Gün Boyu Hareket mi?

Kaslarını güçlendirmek için spor şart! Tenis, basketbol, fitness—ne olursa olsun, düzenli antrenman kas gelişimini destekler. Ama kalori yakımını artırmak ve enerjini yüksek tutmak için gün boyu hareket etmek de en az spor kadar önemli!

Peki, gün boyu hareket nedir?

10.000 adımı sadece yürüyüşle tamamlamak değil, gün içine yayarak sürekli aktif kalmaktır.

-Market alışverişine yürüyerek gitmek,

-Yakın yerlere araç yerine adımlarla ulaşmak,

-Gezdiğin yerleri yürüyerek keşfetmek,

-Ayakta daha fazla vakit geçirmek…

Unutma, spor kaslarını, hareket alışkanlıkların ise enerjini ve sağlığını korur!

 

 

 

6.           Göz mü Aç, Karın mı?

Gerçekten aç mısın, yoksa sadece gözün mü aç? Çoğu zaman canımız bir şeyler yemek ister ama aslında bedenimizin değil, gözümüzün doyurulmaya ihtiyacı vardır.

 Gerçek açlık nasıl anlaşılır?

-Miden gurulduyor mu?

- Enerjin düşüyor mu?

- Başın dönüyor mu?

Eğer bu belirtiler varsa, yemek yemelisin! Vücudun alarm veriyor; enerjiye ihtiyaç duyuyor ve onu sağlıklı besinlerle desteklemelisin. Ama sadece canın çektiği için yemek yiyorsan, işte burada dikkatli olmalısın!

Göz açlığını doyurmaya çalışırken farkında olmadan fazla kalori alabilir ve kilo alabilirsin. Büyük porsiyonlar, cezbedici tatlılar ya da sürekli atıştırmalıklar seni kandırabilir. Çözüm mü? Yavaş ye, bilinçli tüket, bedeninin gerçekten ihtiyacı olup olmadığını fark et!

Unutma, acıkınca ye, gözünü değil bedenini doyur!

 

 

Diğer İçerikler

Sorunuz Mu Var?